Chocolade Milky Way koeken

Knapperige randjes en een smeuïge zachte binnenkant met gesmolten brokken Milky Way. Deze chocolade Milky Way koeken zijn onweerstaanbaar!

Het zijn misschien niet de mooiste koeken, ze verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar wie vindt dat nou belangrijk - als ze maar lekker zijn. Of niet dan? :-)

 
Ingrediënten voor 16 koeken

  • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram rietsuiker
  • 90 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 10 mini Milky Ways, in kleine blokjes


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Mix de boter, rietsuiker en basterdsuiker met een mixer door elkaar. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot een smeuïge massa.
  3. Roer in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg al mixend het bloemmengsel toe aan het botermengsel, tot je een egaal  deeg krijgt.
  4. Spatel de Milky Ways door het deeg.
  5. Zet het deeg een uur in de koelkast, zodat het wat steviger wordt en je er straks makkelijker ballen van kunt rollen. 
  6. Rol 16 even grote ballen van het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de ballen, want de koekjes lopen flink uit. Bak ze desnoods in twee porties in de oven.
  7. Schuif de koekjes in de oven en bak ze in 15 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Net uit de oven zijn de koekjes nog helemaal zacht & bubbelend: je kunt ze nu nog niet van de bakplaat halen, want dan vallen ze uit elkaar. Geen paniek: na het afkoelen zijn ze een stuk steviger.

    Tip: als er een paar koeken met een vreemde vorm tussen zitten, dan kun je die meteen zodra je ze uit de oven hebt gehaald een beetje bijsnijden, zodat ze weer een mooie ronde vorm hebben. Dat wil het beste als de koeken nog zacht zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.