Chocolade muesli brood
Bakken met restjes levert hele lekkere dingen op! Met een beetje overgebleven muesli, een paar gekneusde appeltjes en wat cacao maakte ik dit chocolade muesli broodje.
En wat is nou beter beleg voor een plakje chocoladebrood dan een lik boter en een flinke lading chocolade hagelslag? Lekkerrr! :-)
Ingrediënten voor 1 (klein) brood
- 200 gram zoetzure appels (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in blokjes
- 200 gram muesli meel (met een koffiemolen tot meel gemalen muesli (zonder rozijnen er in) - zie ook hier hoe je dat zelf maakt)
- 4 middelgrote eieren
- 4 gram zout
- 2,5 theelepels bakpoeder
- 2,5 theelepels cacaopoeder
En zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm van 11 x 21 cm met bakpapier (maak eerst even een prop van het bakpapier, dan kun je 'm daarna veel beter in de vorm duwen).
- Doe de appelblokjes met een scheutje water in een pannetje en laat ze op middelhoog vuur 15-20 minuten sudderen, totdat de appeltjes helemaal zacht zijn geworden. Doe er zo nodig nog een extra scheutje water bij. Prak de appeltjes daarna tot appelmoes.
- Doe de rest van de ingrediënten bij de appelmoes en mix alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de cakevorm. Strooi er een handje extra muesli over heen.
- Schuif de vorm in de oven en bak het brood in 40 minuten gaar. Het brood is gaar als een satéprikker er schoon uit komt.
Reactie plaatsen
Reacties