Gehaktballen met zongedroogde tomaat

De zongedroogde tomaatjes maken deze gehaktballen lekker hartig. Je kunt ze gewoon bij de warme maaltijd eten, of maak kleine balletjes & serveer ze als hapje op een feestje.

Ik maak echt nooit meer gehaktballen in een koekenpan. In de oven is zoveel makkelijker! Je kunt nog een eitje door het gehakt kneden, maar die waren bij ons op & dus deed ik het zonder. Ging ook prima! 

Ingrediënten voor 7 gehaktballen

  • 575 gram ongekruid rundergehakt
  • 115 gram paneermeel
  • 120 gram zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in stukjes
  • 1 eetlepel barbeque braad & grill vleeskruiden
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf peper


En zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten in een grote kom met je (schone) handen goed door elkaar.
  3. Maak 7 ballen van het gehakt.
  4. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en leg de gehaktballen daar op. 
  5. Bak de gehaktballen in ongeveer 25 minuten gaar. 

Tip: niet alles in één keer opgegeten? Je kunt de (afgekoelde) gehaktballen prima invriezen. Weer ontdooide gehaktballen warm je in 10-15 minuten op in een oven op 180 graden. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.