Gehaktkruiden
Gehaktkruiden! Die hoef je niet persé in de supermarkt te kopen. Als je een basis voorraad kruiden in huis hebt, maak je ze in een handomdraai zelf. Handig als je er (zoals ik dus) thuis pas achter komt dat je geen gehaktkruiden in huis hebt! :-)
Meestal koop ik gekruid gehakt, dat is wel zo makkelijk. Daardoor gebruik ik bijna nooit gehaktkruiden, dus de kruiden die ik had heb ik uiteindelijk vorig jaar maar weggegooid.
Geen idee hoe lang die al in de kast stonden! Dus toen ik deze week ongekruid gehakt kocht, maakte ik zelf maar gehaktkruiden. Want alle losse kruiden staan hier wel standaard in de kast. Lekker handig!
Ingrediënten voor 1 kilo gehakt
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel koriander
- 1/8 theelepel chilipoeder
En zo maak je 't
- Roer alle kruiden door elkaar & bewaar ze in een kruidenpotje. Of meng ze meteen door het gehakt!
Reactie plaatsen
Reacties
Niet flauw en niet te zout. Afgewogen hoeveelheid kruidnagel en wat pit door de chili!!!