Havermout kruidkoek met appel-kaneel roasties

Van Zonnatura kreeg ik nieuwe roasties om te testen. En in plaats van ze door de yoghurt of kwark te strooien, maakte ik er een lekkere kruidkoek mee. Zonder boter & suiker, dus je kunt er gerust mee ontbijten!

En het mooie is ook nog eens dat je alle ingrediënten gewoon met een pollepel door elkaar roert, en dan hupsakee zo het bakblik in. Als dat niet eenvoudig is... Door de rozijnen en banaan smaakt de cake zoet genoeg, zonder dat 'ie mierzoet is. Maar je kunt er natuurlijk altijd nog een likje jam op smeren - al vond niemand van mijn testpanel dat nodig, geloof ik! Hij was namelijk heel snel tot de laatste kruimel op. :-) 

Ingrediënten voor 1 kleine cake

  • 125 gram rozijnen
  • 100 gram bloem
  • 200 gram havermout
  • 150 gram magere vanillekwark
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 banaan, in kleine stukjes
  • 100 ml handwarm water
  • 30 gram Zonnatura appel-kaneel roasties


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Laat de rozijnen 10 minuten wellen in een beetje heet water. Giet daarna af.
  3. Meng alle ingrediënten, op de Zonnatura roasties na, in een grote kom met een pollepel door elkaar.
  4. Bekleed een cakeblik van ca. 11 x 20 cm. met bakpapier, of vet 'm goed in. Giet het beslag in het cakeblik en strooi de roasties over de bovenkant van de cake.
  5. Zet de cake in de oven en bak 'm in ongeveer 45-50 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt, is hij goed. Check tijdens het bakken af en toe of de bovenkant niet te donker kleurt; doe er anders wat aluminiumfolie over heen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.