Knäckebröd
Zelfgebakken knäckebröd! Na de vorige poging (die uitmondde in roggebrood zonder rogge) probeerde ik het nog eens. Deze crackers zijn wél gelukt!
Ik besloot om het dit keer maar eenvoudig te houden en geen zaden en pitten door het deeg te mengen. Dat maakte het deeg niet alleen makkelijker te hanteren, maar zorgde ook voor knapperig knäckebröd.
Het enige puntje is nu nog hoe je de crackers zo lang mogelijk knapperig houdt. Na een dag was dat namelijk al voorbij. Misschien lag het aan het bakje waarin ik ze bewaarde (gewoon zo'n plastic bakje met deksel). Of komt het omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten? Of toch iets met het recept...
Nou ja, ik weet het nog niet (ik kom er nog wel achter). Dit knäckebröd was op de dag zelf in elk geval erg lekker, dus als je deze ook gaat maken: meteen opeten :-)
Ingrediënten voor een bakplaat vol
- 125 gram tarwemeel
- 125 gram roggemeel
- 1/4 theelepel suiker
- 25 gram boter, op kamertemperatuur
- 5 gram zout
- 180 ml halfvolle melk
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten door elkaar, en laat het deeg daarna 10 minuten rusten bij kamertemperatuur.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er met een scherp mes of een pizzames crackers uit.
- Prik alle crackers een paar keer in met een vork en leg ze op de bakplaat.
- Bak de crackers in 20-22 minuten goudbruin. Keer ze halverwege een keer om. Haal de crackers meteen van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties