Mini chocoladetulbandjes
Cake in een tulbandvorm. Ik kan er niks aan doen, maar als ik dat zie loopt het water me meteen al in de mond. Zo'n tulband heeft gewoon wat meer dan een gewone cake - ook al is de cake qua ingrediënten precies hetzelfde!
Een gewone tulbandcake is alleen zo groot (al is dat met de jongens hier thuis meestal niet zo'n probleem, de cake komt toch wel op). Met van die kleine tulbandvormpjes bak je gewoon net zoveel eenpersoonscakejes als je nodig hebt. Ik deed ook wat greinsuiker door de cakejes. Dat geeft er, samen met de kaneel, een beetje een suikerbrood-smaak aan. Lekker!
Ingrediënten voor 8 kleine cakejes
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 middelgrote eieren op kamertemperatuur
- 125 gram bloem
- 3,6 gram bakpoeder
- 1 theelepel koekkruiden
- snuf zout
- 120 gram melk chocolade, in stukjes
- 50 gram greinsuiker
- poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Vet de tulbandvormpjes in.
- Mix de boter en suiker met een mixer door elkaar.
- Voeg één voor één de eieren toe zodat ze goed worden opgenomen in het beslag.
- Mix de bloem, bakpoeder, het zout en de koekkruiden voorzichtig door het beslag.
- Roer de stukjes chocolade en het greinsuiker door het beslag.
- Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
- Bak de cakejes 20 minuten in de oven; als je een grote cakevorm gebruikt heeft de cake langer nodig voor hij gaar is. De cakejes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt (er kan wel chocolade aan kleven).
- Bestuif de afgekoelde cakjes met wat poedersuiker.
Reactie plaatsen
Reacties