Muesli cakeje
Wat kun je (behalve door de yoghurt of kwark doen) nog meer met muesli...? Een cake bakken, natuurlijk! :-) Van een restant muesli bakte ik dit schattige én lekkere muesli cakeje.
Een paar dagen geleden bakte ik al muesli koekjes (ook lekker, trouwens) van de muesli die maar niet op wilde raken. Maar na die koekjes had ik muesli meel over en daar wilde ik natuurlijk iets ánders van bakken. Zou een cake ook kunnen, vroeg ik mij af? Nou ja, het resultaat zie je hier dus: het kan en dat niet alleen, het is ook nog eens lekker.
De muesli is trouwens nog steeds niet op, dus ik denk dat ik daar nu maar een brood van ga bakken. Zal nog even nadenken over het recept...
Ingrediënten voor 1 cakeje van 6 stukjes
-
100 gram kristalsuiker
-
40 gram roomboter
-
1 ei
-
drupje vanille-extract
-
mespunt bakpoeder
-
40 ml halfvolle melk
60 gram muesli (geen cruesli), zonder rozijnen en fruit
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Maal de muesli tot meel (ik deed dat met een koffiemolentje, check hier). Het moet echt meel zijn, een soort poeder dus, zonder grove stukken muesli.
- Snijd de boter in blokjes. Doe in een kom samen met de suiker en mix met een mixer door elkaar.
- Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot een gladde massa.
- Doe het mueslimeel, de bakpoeder en melk er bij en mix tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een ingevet klein cake- of taartvormpje.
- Bak het cakeje in 45 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uit komt.
- Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo Monique,
Wat vervelend dat het niet lukte met dit recept. Had je de muesli echt vermalen tot een poederachtig meel? Als het nog grove muesli is wil het sowieso niet. En het soort muesli zou natuurlijk ook verschil kunnen maken.
Groetjes,
Sytske
Wat een bagger recept.
De cake rees niet.
Het was een grote bende.