Chocolade-walnoot croissants

Croissantjes zijn zó al lekker, maar met walnoten en chocolade er in smaken ze nog veel beter! :-) Je hebt ze zomaar gemaakt met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg. 

Zelf croissantdeeg maken staat trouwens nog steeds op mijn to-do-lijstje. Dat is nogal een project, dus daardoor komt het er steeds maar niet van. Binnenkort hopelijk! En voor nu was dit kant-en-klare deeg ook prima. Lekker makkelijk en snel klaar in elk geval! 

Ingrediënten voor 6 croissants

  • 1 blik croissantdeeg van 240 gram (dat vind je in het koelvak in de supermarkt)
  • 50 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 40 gram walnoten, in stukjes gehakt
  • 1 ei, geklutst

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Trek het blik croissantdeeg open. Snijd de stukken deeg los zodat je zes driehoeken hebt.
  3. Verdeel de chocolade en walnoten over de 6 driehoeken deeg; leg het op de onderkant van de driehoek, de breedste kant dus. 
  4. Rol elke lap op in een croissantvorm: begin te rollen met de breedste kant van de driehoek, zodat je het puntje als laatste oprolt. Leg de croissants op de bakplaat.
  5. Bestrijk elke croissant met geklutst ei.  
  6. Bak de croissants in 12-15 minuten goudbruin in de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.