Karnemelkcake met aardbeien
Dit is een lekkere tussendoortje, een plak van deze zomerse karnemelkcake met aardbeien. Heerlijk smeuïg, zoet en fris tegelijk! En er zit veel minder vet in dan in een 'gewone' vanillecake. Dat is ook altijd fijn, of niet? :-)
Ingrediënten voor 1 broodcake:
- 1 middelgroot ei, op kamertemperatuur
- 150 gram kristalsuiker
- 50 gram witte basterdsuiker
- 240 ml karnemelk
- 80 ml zonnebloemolie
- 2 theelepels vanille aroma
- 250 gram bloem + 1 eetlepel
- 1 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram verse aardbeien, in kleine stukjes
Zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik van ongeveer 12 x 22 cm in of bekleed het blik met bakpapier.
- Mix het ei, de kristalsuiker en basterdsuiker door elkaar. Mix daarna de karnemelk, zonnebloemolie en vanille aroma er door.
- Roer 250 gram bloem, de baking soda, zout en kaneel door elkaar. Mix dit door het suikermengsel.
- Spatel een eetlepel bloem door de aardbeien (dat voorkomt dat alle aardbeien straks naar de bodem van de cake zakken). Spatel daarna de aardbeien door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. De cake is gaar wanneer een satéprikker er schoon uitkomt, zonder dat er deeg aan kleeft.
- Laat de cake minstens een half uur afkoelen in de cakevorm, voordat je 'm er uit haalt. Laat hem daarna op een rooster verder afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties
Heerlijk deze broodcake en mooi meegenomen dat dat hij niet vet is!
Groetjes Geertje!