KERSENflappen
Kersenflappen ~ óók lekker met oud & nieuw! Of gewoon op elk willekeurig ander moment in het jaar. In de zomer kun je ze met verse kersen maken; lekker met zelfgemaakte slagroom er bij!
In december kun je natuurlijk geen verse kersen kopen in de supermarkt of bij de groenteboer, dus ik gebruikte kersen uit pot. Smaakt prima!
Ingrediënten voor 5 kersenflappen
- 5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
- 150 gram verse kersen (zonder pit) of kersen uit pot, uitgelekt en droog gedept
- 1/2 theelepel kaneel
- 20 gram rozijnen
- 2 theelepels suiker
- 1 geklutst ei
- 4-5 theelepels suiker om mee te bestrooien
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Meng de kersen met de kaneel, rozijnen en twee theelepels suiker.
- Verdeel het kersenmengsel over de plakjes bladerdeeg; leg er wat van in één hoek van elk plakje bladerdeeg. Laat ongeveer 1 cm langs de rand vrij.
- Vouw elke vel bladerdeeg diagonaal dubbel, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen met een vork op elkaar.
- Besmeer de kersenflappen met het geklutste ei. Strooi over elke flap suiker.
- Zet de kersenflappen op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15 minuten goudbruin in de oven.
Tip: je kunt de kersenflappen na het bakken prima invriezen. Na het ontdooien kun je ze koud eten, maar ook een paar minuten opwarmen in de oven op 225 graden: dan worden ze weer lekker knapperig.
Reactie plaatsen
Reacties