Warme grapefruit met havermout crumble
Grapefruits en ik... daar zit een verhaal aan vast! Toen ik een jaar of 4 was zag ik hele lekkere sinaasappels op tafel liggen, en daar wilde ik zó graag eentje van opeten! Maar het bleken grapefruits te zijn en die vond ik écht niet lekker. Mijn vader maakte hele mooie foto's van de zure gezichten die ik trok...! :-)
Die geweldige fotoserie kregen we zelfs op onze trouwdag cadeau, dus al onze vrienden en familie heeft er van mee kunnen genieten... En of het nu door dat grapefruit incident komt weet ik niet, maar ik ben nog steeds geen liefhebber van grapefruits.
Deze grapefruit kocht ik dus ook niet zelf, deze kregen we. Om er toch iets lekkers van te maken maakte ik ze klaar met een warme havermout crumble er op. En daar worden ze een stuk lekkerder van, haha! :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grapefruit
- 1 eetlepel havermout
- 1 eetlepel muesli, zonder de stukjes fruit
- 1 eetlepel suiker
- 10 gram ongezouten koude roomboter
- een beetje poedersuiker
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de grapefruit door midden & leg beide helften in een ovenschaaltje. Snijd zo nodig een klein stukje van de onderkant van beide helften af, zodat ze recht blijven staan.
- Verkruimel de havermout, muesli, suiker en boter tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over beide grapefruit helften.
- Bak de grapefruit 15-20 minuten in de oven. Bestrooi met een beetje poedersuiker en serveer ze warm.
Reactie plaatsen
Reacties