Spinazie-feta hapjes

Ik heb ze al heel vaak gemaakt en het is altijd een succesnummer: bladerdeeg hapjes met spinazie & feta. Lekker als borrelhapje of als bijgerecht bij een lunch of barbecue.

Je kunt ze zowel warm als koud eten. Als ze warm zijn, dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig. Als de hapjes koud zijn is het bladerdeeg zacht geworden, maar zeker niet minder lekker! Zeker op een warme dag bij een barbecue eet ik deze hapjes het liefste koud. 


Ingrediënten voor ca. 20 hapjes:

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 200 gram feta
  • 200 gram spinazie uit de vriezer
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdooi de spinazie en knijp het vocht er zo goed mogelijk uit.
  3. Snijd de feta in blokjes. Meng de spinazie, zout en feta door elkaar.
  4. Snijd de bladerdeeg vellen schuin door midden, zodat je driehoekjes krijgt.
  5. Vouw elk driehoekje dubbel en duw de randen van de kortste zijkant met een vork in elkaar, zodat ze aan elkaar vast blijven zitten. 
  6. Houd elk bladerdeeg driehoekje open en schep er een klein beetje spinazie in. Niet te veel, anders krijg je de flapjes niet meer goed dicht.
  7. Duw nu ook de lange kant van de driehoekjes met de vork in elkaar, zodat de flapjes nu helemaal dicht zijn.
  8. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de driehoekjes.
  9. Kluts het ei en smeer elk driehoekje in met een beetje ei.
  10. Bak de spinaziehapjes in 20-25 goudbruin in de oven. Draai na de helft van de baktijd de bakplaat om.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.