Kidneybonenschotel met ham & roomkaas
Een beetje roomkaas er door, wat ham en lekker veel groenten & kruiden: deze gezonde ovenschotel met kidneybonen is super snel gemaakt & hij smaakt heerlijk!
Dit soort ovenschotels vind ik altijd ideaal om restjes mee op te maken. Ik had dit keer nog wat restjes groente, een beetje ham & nog een half bakje roomkaas. Met wat kidneybonen, kruiden en geraspte kaas heb je zo een maaltje klaar... en zijn de restjes meteen op! :-)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 125 gram rode kidneybonen
- 30 gram peultjes, in stukjes
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 30 gram paksoi, in stukjes
- 30 gram gele wortel, in dunne reepjes
- 30 gram prei, in stukjes
- 100 gram hamreepjes
- 50 gram zuivelspread naturel light
- snuf koriander
- snuf komijn
- snuf knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- peper
- zout
- handje geraspte kaas
- handje verse gesnipperde peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de kidneybonen uitlekken. Meng de bonen met de groente, zuivelspread en ham. Breng op smaak met de kruiden.
- Doe het bonen-groentemengsel in een ovenschaal en strooi de kaas er over heen.
- Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er voor je de schotel serveert nog wat verse peterselie over heen.
Reactie plaatsen
Reacties