Turkse dürüm

Deze week aten we Turkse dürüm met gyrosreepjes, paprika, ui, appel en een kwarksausje. Zelf gemaakt, dus het smaakte anders dan de dürüm uit een kant-en-klaar pakje. Maar 't was lekker! 

Dürüm is een Turks woord voor 'opgerold'. Turkse dürüm is dus een maaltijd opgerold in deeg. Ik gebruikte dit keer gyrosreepjes (die waren namelijk in de aanbieding, lekker goedkoop), maar je kunt ook prima kip gebruiken. 


Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 grote tortilla wraps
  • 150 gram gyros reepjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1/2 gele paprika, in stukjes
  • 1/2 groene paprika, in stukjes
  • 1 kleine appel, zonder klokhuis, in stukjes
  • 1/2 theelepel dille
  • 1/2 theelepel tijm
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder

Voor de saus:

  • 50 ml magere kwark
  • peper
  • zout
  • 1/2 theelepel dille
  • handje bieslook, gesnipperd

 

En zo maak je het

  1. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de gyrosreepjes gaar.
  2. Voeg de paprika, ui, dille en tijm toe en wok zo'n 5 minuten mee.
  3. Bak tot slot de stukjes appel een paar minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  4. Snijd de wraps door midden. Besmeer elke helft met een laag kwarksaus en schep er een flinke lading van het gyros-groentemengsel op. Strooi er nog een beetje bieslook over heen. Oprollen & eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.