Zalmschotel met aardappeltjes & groente

Makkelijker dan dit kan bijna niet: schuif een ovenschaal met een dikke plak zalm, groente & aardappeltjes in de oven, en een half uur later komt het er gaar & warm weer uit. 

Je hoeft de aardappeltjes & groente niet eerst te koken of te bakken, het kan zo de oven in. Scheelt weer een boel werk én afwas! Het lijkt misschien of je veel ingrediënten voor dit recept nodig hebt, maar dat komt vooral door al de kruiden die je er door mengt. En de meeste daarvan heb je waarschijnlijk wel in huis!  

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 gram krieltjes of aardappelblokjes, vers of uit de diepvries
  • een halve kleine courgette, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • een halve rode paprika, in stukjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • peper, zout
  • 1 zalmfilet, vers of uit de diepvries (dan wel eerst laten ontdooien)
  • 0,5 theelepel olijfolie
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 1 kleine roma tomaat, in stukjes
  • 0,25 theelepel tijm
  • 0,25 theelepel oregano
  • 0,25 theelepel olijfolie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de aardappeltjes, courgette, ui en paprika met 1 theelepel olijfolie, de knoflook- en paprikapoeder, een snuf peper en zout. Leg alles daarna in de ovenschaal.
  3. Dep de zalmfilet droog. Besprenkel met een halve theelepel olijfolie en citroensap. Leg de zalm op de krieltjes en groente. Bestrooi met wat peper en zout.
  4. Meng de tomaat met 1/4 theelepel olijfolie, de tijm, oregano en wat peper en zout. Verdeel de tomaat over de zalm.
  5. Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie. Laat de zalm, aardappeltjes & groenten in 30-40 minuten gaar worden in de oven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.