Rijstschotel met camembert & hamlap
Dit mag alle dagen wel bij ons op tafel staan: volkoren rijst met camembert & hamlap. En 100% zonder suiker (mocht je dat willen weten).
Deze ovenschotel aten we tijdens mijn suikervrije week (zie hier) en dus checkte ik álle etiketten voor ik ook maar iets gebruikte. Ik koos voor zilvervliesrijst (daar zitten meer voedingsstoffen in) en gezeefde tomaten. Ik had namelijk geen zin om zelf tomatensaus te maken, maar in alle pakjes tomatensaus zit suiker. Dus dit was een mooie tussenweg. Beetje kruiden er bij & je hebt een heerlijke basissaus!
Ik maakte meteen een dubbele portie & schoof één schotel in de vriezer. Zonder de tomaten en camembert overigens, want die vriezen niet mooi in (zie ook hier voor wat je allemaal in kunt vriezen). Dan hoef ik binnenkort alleen maar de ovenschotel te ontdooien en er wat tomaat & kaas aan toe te voegen. En dan kan het zo de oven in! Lekker makkelijk.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram gekookte zilvervliesrijst (= 320 gram ongekookte rijst)
- 2 grote hamlappen, in stukjes
- peper
- zout
- 6 roma tomaten, in plakjes gesneden
- 3 rode uien, gesnipperd
- 2 rode paprika's, in stukjes
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 100-150 gram camembert, in plakjes
En zo maak je het
- Doe de gekookte rijst op de bodem van een ovenschaal.
- Kruid de blokjes hamlap met wat peper en zout, verhit wat olie of boter in een pan en bak het vlees in een paar minuten gaar. Meng het vlees door de rijst in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat over de rijst en het vlees.
- Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de ui 3-4 minuten. Voeg daarna de paprika toe en bak kort mee. Doe de gezeefde tomaten er bij en breng op smaak met de basilicum en een snuf peper en zout. Laat op laag vuur een paar minuten zachtjes koken.
- Verdeel de saus over de rijst, vlees en tomaat in de ovenschaal. Leg daar overheen de plakjes camembert.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak in 30 minuten gaar.
Reactie plaatsen
Reacties