Slagroom stevig kloppen
"Hoe maak je stevige slagroom?" Die vraag kreeg ik vorige week. Dat is op zich helemaal niet zo moeilijk. Zó doe ik dat!
Het belangrijkste is om slagroom te gebruiken met een hoog vetpercentage: minstens 35% en het liefst nog meer. Hoe vetter, hoe steviger de slagroom wordt. Als je stevige slagroom wilt moet je dus even niet op je lijn letten. Of gewoon een toefje minder nemen ;-)
En het tweede belangrijke punt is om alleen goed gekoelde slagroom te gebruiken. Zet het dus eerst een paar uur in de koelkast voor je het gaat opkloppen! Anders wordt het niks.
Ik voeg ook nog altijd een zakje klopvast toe.
Ingrediënten
- 250 ml slagroom met een vetpercentage van meer dan 35%, gekoeld
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 zakje Dr. Oetkoer klop-fix
En zo maak je 't
- Doe de gekoelde slagroom in een schone kom. Klopt de room met een mixer op de middelste stand (niet de hoogste!) in een aantal minuten stevig.
- Voeg tijdens het mixen de suiker en klop-fix toe.
- Mix niet te lang door. Als de slagroom stevig genoeg is, houd dan op. Als je te lang door mixt wordt de slagroom weer een slappe brij.
- Je kunt de opgeklopte slagroom 1-2 dagen in de koelkast bewaren.
Reactie plaatsen
Reacties