Teriyaki biefstukreepjes met peultjes
Lekker bij de rijst: gewokte biefstukreepjes met paprika en zoete peultjes in een zelfgemaakte teriyaki saus.
Teriyakisaus is een heerlijke zoete, gekruide sojasaus, die als basis voor heel veel Oosterse gerechten wordt gebruikt. Het is een Japanse smaakmaker die vaak wordt gebruikt als saus in wokgerechten, maar ook om vis of vlees mee te bereiden.
Ik maakte zelf een teriyakisaus voor deze biefstukreepjes. Daar voegde ik meteen wat peultjes en paprika aan toe, zodat je samen met bijvoorbeeld wat rijst, bami of couscous een complete maaltijd hebt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 biefstukken, in reepjes gesneden
- peper
- zout
- 400 gram zoete peultjes
- 2 rode paprika's, in stukjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
- sesamzaadjes
Voor de saus
- 120 ml sojasaus
- 120 ml water
- 80 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 theelepels knoflookpoeder
- 4 theelepels gemalen gember
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels sesamolie
- 4 eetlepels water + 2 theelepels maïzena
En zo maak je het
- Roer de sojasaus, het water, de basterdsuiker, knoflook, gember, honing en sesamolie in een kleine pan door elkaar. Zet de pan op matig hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur daarna hoger en breng de saus aan de kook.
- Meng de maïzena met 4 eetlepels koud water totdat het is opgelost. Voeg het maïzena papje toe aan de saus en kook 1-2 minuten, totdat de saus is ingedikt. Haal dan de pan met saus van het vuur.
- Kruid de biefstukreepjes met wat peper en zout.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Voeg de paprika en peultjes toe en wok op laag vuur totdat de groenten zacht zijn. Haal de groenten daarna uit de pan en zet ze even aan de kant.
- Verhit in dezelfde wok wat olie of boter. Bak de biefstukreepjes in 2-3 minuten totdat ze aan alle kanten goudbruin en net gaar zijn.
- Doe dan de groenten bij het vlees en voeg de saus toe. Wok 2-3 minuten totdat alles goed warm is.
- Serveer met de lente-uitjes en sesamzaadjes er over heen. Lekker bij rijst, bami of couscous.
Reactie plaatsen
Reacties
-
Recept
Vandaag (6-9-2016) gemaakt, smaakt echt met rijk aan oosterse smaak heerlijk.