Warme chocolademelk
Het is maar raar weer: de ene dag vriest het bijna en een dag later is het ineens 20 graden. Maarrr het is november en herfst, en dus: tijd voor warme chocolademelk! Ook bij 20 graden :-)
En daarvoor hoef je niet naar de supermarkt om een pak chocolademelk of instant poeder te halen. Je hebt namelijk alleen maar poedersuiker, cacaopoeder en wat melk nodig. Dat staat bij ons standaard in de kast. Bij jou ook?
Eén ding hebben wij trouwens niet altijd in huis: slagroom (dat hebben we zeg maar nooit in huis, alleen als ik taart maak voor een verjaardag). En wat is nou warme chocolademelk zonder verse slagroom? Niks natuurlijk. Dus misschien moet je die nog wel even halen dan. Maar goed. Na zo'n extra boodschappenritje heb je die chocomelk dan wel echt verdiend!
O ja en ik at er een speculaasje (oké, stiekem twee) bij. Die vind je hier.
Ingrediënten voor 6 bekers
- 20 gram poedersuiker
- 25 gram cacaopoeder
- snuf zout
- 6 bekers melk
- evt. slagroom
En zo maak je het
- Zeef de poedersuiker en cacaopoeder in een grote kom (door te zeven voorkom je dat er allemaal klontjes in zitten). Voeg een snuf zout toe en mix goed door elkaar.
- Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron.
- Doe in elke mok een eetlepel van het suiker-cacaomengsel. Giet de warme melk er bij en roer goed door elkaar.
- Doe er tot slot nog een (héle grote) toef slagroom op.
Reactie plaatsen
Reacties