Aardappeltjes uit de oven
Dit is één van onze gouwe-ouwe-recepten: deze aardappeltjes uit de oven hebben al heel wat keren bij ons op tafel gestaan. Lekker gekruid met oregano, en voor de jongens zónder extra kruiden.
Deze aardappeltjes zijn een ideaal bijgerecht als je veel mensen te eten krijgt. Je kunt het van te voren al klaarmaken en als de visite er is hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven. Heb je tenminste tijd voor je bezoek!
Lekker met bijvoorbeeld beenham met honing-mosterdsaus of gehaktballen uit de oven en een salade er bij. Voor de jongens meng ik de aardappels alleen met wat olijfolie en zout, paprikapoeder of patatkruiden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kilo aardappelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- zout
- peper
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Was de aardappels goed schoon en snijd ze in vieren. De schil laat je er gewoon om heen zitten (maar je kunt 'm er ook af schillen, als je dat lekkerder vindt).
- Kook de aardappels 5 minuten en giet ze daarna af. Spoel ze goed af met koud water.
- Doe de aardappels in een ovenschaal en meng ze met de olijfolie, zout, peper en oregano.
- Bak de aardappelen in 25 minuten in de oven gaar.
Reactie plaatsen
Reacties