Straciatella ijs is met stip mijn favoriete ijs. Ik maakte 't zelf in een paar minuten, met hele dikke brokken chocolade er door heen. Lekkerrrr!
Het liefst haal ik een straciatella ijsje bij La Venezia, een ijszaak in Leeuwarden, want in hun ijs zitten van die lekker grote brokken chocolade in. Straciatella ijs uit de supermarkt is ook best te eten hoor, maar daarin moet je altijd zoeken naar de chocolade. En dat is dan toch niet écht straciatella ijs, vind ik.
Maar goed. Dit zelfgemaakte ijs is minstens zo lekker als dat van La Venezia. En dat voor een mix uit een pakje! Ik maakte eerder al eens chocolade kruidnoten ijs zónder een pakje (erg lekker, dus onthouden voor Sinterklaastijd), maar werd toch nieuwsgierig toen ik een pak voor tover-ijs in de supermarkt zag staan. Omdat dat natuurlijk eens moest worden getest, nam ik 'm mee. Geen miskoop, want dit is lekkerder dan een kant-en-klare bak met ijs!
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties