Vandaag maakte ik een enorme pan kruidige nasi met gemarineerd varkensvlees (en heel veel kruiden dus). Daar konden we wel 3 keer van eten :-)
Ik maakte expres lekker veel te veel, want dan hebben we meteen een maaltijd voor in de vriezer. Die kunnen we binnenkort zo tevoorschijn toveren na een lange werkdag. Handig! Ik denk dat ik de nasi dan gebruik om een paprika te vullen. Even in de oven en een lekker sausje er bij.
De lijst met ingrediënten lijkt misschien enorm, maar het valt mee: meer dan de helft zijn kruiden :-) Onze keuken staat vol met kruiden, dus ik had alles wel in huis, op de vetsin na. Die kocht ik trouwens gewoon in de supermarkt (in een grote Jumbo). Het is een Aziatische smaakversterker die de smaak van het eten naar voren haalt, zonder zélf een specifieke smaak na te laten. Als je geen vetsin kunt vinden, laat het dan gewoon weg. Je kunt eventueel een beetje extra zout toevoegen.
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties