Franse uiensoep

Gepubliceerd op 13 februari 2016 om 15:06

Een klassiek recept: Franse uiensoep, stevig en goed vullend. Lekker voor op een koude & gure regendag.

Je hebt uiensoepen in allerlei variaties, maar de originele Franse uiensoep is er eentje met kaas en die is een maaltijd op zich. Ik had er nog vers brood bij gebakken, maar dat was echt niet nodig: aan een kom uiensoep met gegratineerd kaasbroodje er in hadden we echt genoeg!

Eigenlijk zou ik deze uiensoep met alleen maar gele uien maken - ik dacht namelijk dat ik nog een paar kilo had liggen. Ik koop wel eens nieuwe omdat ik denk dat ze op zijn, terwijl er dan nog een kilo in de kast ligt... Maar nu was 't omgekeerd: ik had expres geen uien gekocht, en nu bleken ze bijna op te zijn. Dus daarom maar gele én rode uien gebruikt. 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.