Maïs desembrood met lijnzaad

Gepubliceerd op 23 maart 2016 om 11:26

Je hebt gewoon brood en je hebt Brood met een hoofdletter. Dit maïs desembrood met lijnzaad is er eentje van die laatste categorie: jongens, wat smaakte dit goed!

Dit brood was echt zó ontzettend lekker. Hij ging tot en met het laatste korstje op. En ik vond 'm ook zo móói, haha! Doordat het deeg bijna 24 uur de tijd heeft gehad om te rijzen, zijn alle smaken heel goed in het brood getrokken. En dat proef je! 

Als je je trouwens afvraagt wat die gele stukken in het brood zijn: in het maïs meel dat ik bij de molenaar kocht, zaten grote gele bollen gepofte maïs. En die zie je dus in het brood terug als gele stukjes. Ze zijn gewoon zacht hoor, er zit niet ineens iets hards in het brood. 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.