Dit is lekker. En zóóó simpel om te maken! Je roert het met een pollepel door elkaar & daarna kan het meteen de oven in :-)
Voor dit brood heb je geen gist nodig. In plaats daarvan gebruik je baking soda: als rijsmiddel. Baking soda reageert op het zuur dat je aan het recept toevoegt - in dit geval de citroensap - en produceert dan belletjes koolzuurgas. Die luchtbelletjes zorgen ervoor dat het brood in volume toeneemt.
Recepten waarin je baking soda of bakpoeder gebruikt, moet je meteen in de oven zetten zodra je alle ingrediënten hebt gemengd. Laat je het beslag namelijk te lang staan, dan verdwijnen de belletjes en wordt je baksel niet luchtig. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!
Ik koos voor rozijnen & walnoten als vulling, maar in plaats daarvan kun je ook iets anders er door doen. Bessen of andere noten of zaden of stukjes appel of banaan. Wat vind jij lekker?
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties