Stroopwafelcake met pecannoten

Gepubliceerd op 12 april 2016 om 17:00

Elke keer als ik in de winkel zo'n pakket voor een stroopwafelcake zie staan, denk ik: die moet ik maken! Maar dan zónder pakje, natuurlijk. En dus maakte ik laatst deze stroopwafel tulbandcake.

Het recept daarvoor bedacht ik gewoon zelf. Zo'n pak voor een stroopwafelcake bestaat uit niet meer dan cakemix, waar je zelf boter & stroopwafels aan toevoegt. Dus ik nam een basisrecept voor een gewone cake en deed daar stroopwafels en ook nog pecannoten bij. Zo simpel is het!

En het resultaat mocht er zijn: de cake zag er prima uit (zo'n tulbandvorm geeft het toch nét iets extra's, hè?) en smaakte heerlijk!  

Stroopwafelcakemetpecannoten28-1.jpg

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 4 stroopwafels
  • 70 gram pecanoten
  • boter en bloem om mee in te vetten
  • poedersuiker

 

En zo maak je hem

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een tulbandvorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  2. Hak de pecannoten in stukken. 
  3. Mix met een handmixer de boter en suiker goed door elkaar, totdat je een luchtige massa hebt. Voeg de eieren er aan toe en mix goed door elkaar. 
  4. Doe al mixend de bloem er bij en meng tot je een egaal beslag hebt zonder stukjes. 
  5. Snijd twee stroopwafels in kleine stukjes en spatel deze met 50 gram van de gehakte pecannoten door het beslag.
  6. Snijd ook de andere twee stroopwafels en stukjes en verdeel deze over de bodem van de tulbandvorm. Giet het beslag hier over heen. 
  7. Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin. Hij is gaar als een satéprikker er schoon uit komt.
  8. Laat de cake minstens 30-60 minuten in de tulbandvorm met een theedoek er over heen afkoelen, voordat je hem er uit haalt. Als je de cake er te snel uit haalt, is hij nog warm en breekt hij heel gemakkelijk in stukken (en dat wil je natuurlijk niet!). Bestuif de cake als hij uit de vorm & afgekoeld is met wat poedersuiker. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.