Een heerlijk bijgerecht met lekker veel groente: ratatouille met aubergine, tomaat, courgette en rode ui. Lekker bij de pasta of rijst!
De groenteboer had vorige week aubergines in de aanbieding: drie voor één euro. Ik had er maar eentje nodig, maar ja, dan neem je toch drie mee, hè? En dus lagen er nog twee aubergines in de keuken. Dus besloot ik om er maar een simpele ratatouille mee te maken. Een heerlijk avondmaaltje!
Ingrediënten voor 3 personen
- 300 gram sugo basilicum (pastasaus)
- 3 roma tomaten
- 1 aubergine
- 3 rode uien
- 1 courgette
- peper
- zout
- evt. geraspte Parmezaanse kaas
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de tomaten, aubergine, uien en courgette in grote ronde schijven.
- Verdeel de pastasaus over de bodem van een ovenschaal en steek daarin rechtop alle schijfjes groente. Wissel ze af, zodat je mooie kleurenrijtjes krijgt.
- Strooi er een beetje peper en zout overheen en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de ratatouille in 30-40 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties