Hasta la pasta! Hoog tijd voor een lekker pastagerecht. Wat dacht je van deze farfalle met roomkaas, zongedroogde tomaatjes & gekruid gehakt?
Dat 'hasta la pasta' slaat eigenlijk helemaal nergens op trouwens. Het heeft namelijk niks met pasta te maken, maar is jongerentaal voor 'doei'. Tot zover de link met eten dus! Maar het klinkt zo gezellig :-)
Dit pastareceptje ontstond een beetje toevallig. Ik had namelijk nog flink wat gekruid gehakt over nadat ik pides had gemaakt. En dus besloot ik om dat maar te bakken & door de pasta te mengen, samen met wat zongedroogde tomaatjes, roomkaas (hadden we ook nog liggen) en rucola. Lekkere combi!
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram ongekookte farfalle (of een andere pastasoort) - ik gebruikte 3-kleuren farfalle. Dat smaakt niet anders, maar lijkt wel mooi!
- 8 eetlepels paturain light
- 20 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden (ik gebruikte tomaatjes die niet op oliebasis zijn, maar gewoon gedroogd in een zakje - die zijn veel minder vet)
- handje verse rucola
- geraspte Parmezaanse kaas
Voor het gekruide gehakt
- 250 gram ongekruid rundergehakt
- 250 gram tomaten uit blik
- kwart bosje verse peterselie
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 rode peper, gesnipperd
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 eetlepel peperpuree (die kocht ik bij een Oosterse supermarkt, zie hier voor een foto van de pot peperpuree)
- komijn
- chilipeper
- zout
En zo maak je het
- Mix de tomaten en peterselie in een keukenmachine tot een gladde massa. Doe dat samen met de gesnipperde ui, peper, tomatenpuree en peperpuree in een kom. Voeg naar smaak komijn, chilipeper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak goed is. Kneed daarna het gehakt er door heen.
- Bak het gehaktmengsel in een grote wok gaar. Dit duurt wel eventjes, ik liet het zeker 15-20 minuten zachtjes bakken.
- Kook ondertussen de farfalle, zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af.
- Roer het hete gehaktmengsel, de paturain en de zongedroogde tomaatjes door de warme pasta.
- Strooi tot slot de rucola en de Parmezaanse kaas er over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties