Eénpans pasta met bacon & doperwten

Gepubliceerd op 25 augustus 2016 om 17:00

Deze is ook handig voor op de camping (oké, thuis mag ook): je hebt er maar één wok voor nodig. Lekker simpel en toch zo lekker, deze pasta met bacon & doperwten.


Het smaakte ons echt heel erg goed. Sowieso houden wij wel van gevulde pasta (dit keer gebruikte ik pasta met spinazie & ricotta, maar ook met andere vullingen vinden wij 't erg lekker). En de combinatie met de bacon, kaas, rucola, doperwten & een eenvoudig sausje van bouillon, melk en zure room doet het echt heel goed!

Vonden wij dus. Ik zou zeggen, test zelf ook even uit wat je er van vindt. Voor de afwas hoef je het in elk geval niet te laten ;-) 

Eenpanspastametbaconendoperwt152-1.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 gram bacon, in reepjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 600 ml tuinkruidenbouillon
  • 120 ml halfvolle melk
  • 240 gram ongekookte gevulde pasta met spinazie & ricotta
  • 200 gram doperwten uit de diepvries
  • 120 ml zure room
  • 1-2 theelepels maïzena
  • beetje koud water
  • snuf peper
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • handje rucola sla


En zo maak je het

  1. Verhit wat boter in een wok en bak de bacon knapperig. Haal de bacon uit de pan en zet aan de kant. Laat het vet in de wok.
  2. Doe de ui in de wok waar je net de bacon in hebt gebakken. Bak 3-4 minuten totdat de ui glazig en zacht is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Giet de bouillon en melk in de wok en breng het aan de kook. Zodra het aan de kook is doe je de pasta in de wok. Zet het vuur laag en kook de pasta beetgaar in 10-15 minuten.
  4. Zodra de pasta gaar is doe je de doperwten er bij. Kook ze mee totdat ze heet zijn.
  5. Roer de zure room er door heen. Als de saus nog erg dun is, maak dan een papje van 1-2 theelepels maïzena met een beetje koud water. Roer dit door de pasta.
  6. Meng de gebakken bacon door de pasta. Breng zo nodig op smaak met wat peper.
  7. Serveer met een handje rucola en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.