Vandaag houden we 't lekker vegetarisch: courgettes gevuld met gekruide linzen, paprika, ui & mais. Klinkt misschien ingewikkeld, maar 't is echt zomaar klaar!
Gevulde groenten - of 't nou paprika's, courgettes of aubergines zijn - vind ik zo lekker! De vulling ruikt altijd al zo lekker, dat ik 't eigenlijk meteen al op wil eten. Eerder maakte ik ook al Mexicaanse gevulde paprika's, courgette met couscous, dadels & vijgen, gevulde aubergine met bulgur, paprika's met noten en rozijnen, en paprika's met rijst & feta. En ik kan niet kiezen wat nou 't lekkerst is - ik dénk de courgette met couscous, dadels en vijgen.
Wil je er toch graag vlees door heen? Een beetje gekruide kip smaakt er prima bij!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 courgette
- 1/2 ui, gesnipperd
- halve rode paprika, in stukjes
- 75 gram linzen uit blik, uitgelekt
- 25 gram maïs fiesta (Bonduelle blikje), uitgelekt
- 15 gram roomkaas naturel light
- snuf koriander
- snuf komijnpoeder
- snuf paprikapoeder
- snuf knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- snuf zout
- snuf peper
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- handje verse peterselie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de courgette en snijd 'm in de lengte doormidden. Schep met een lepel het zaad er uit en hol 'm zo goed mogelijk uit. Leg ze in een ovenschaal.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui in 1-2 minuten. Voeg daarna de paprika toe en bak kort mee. Haal daarna de wok van het vuur.
- Roer de linzen, maïs en roomkaas door de ui en paprika. Breng alles op smaak met de kruiden. Daar heb ik geen vaste hoeveelheden voor, dat doe ik 'op het oog'. Proef even of het naar je smaak is & voeg zo nodig meer kruiden toe.
- Verdeel het linzenmengsel over de twee uitgeholde courgettes. Strooi er geraspte kaas over heen.
- Schuif de courgettes in de oven en bak ze in 30 minuten gaar.
- Serveer met wat verse peterselie er over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties