Ook met yoghurt maak je in een paar minuten een lekkere taart, zonder dat je een oven nodig hebt! Deze taart maakte ik met magere vanille yoghurt en & koekjes met suiker en kokos voor de bodem.
Een bodem gemaakt van bastognekoeken is trouwens ook héél erg lekker (note to myself: volgende keer bastognekoeken kopen)!
Verder gebruikte ik voor deze taart - net als bij het citroen kwarktaartje - geen slagroom er bij. Ik gebruikte alleen de yoghurt en een beetje gelatine. Dat maakt het taartje wat meer 'light', maar ook wat minder luchtig. Als je een luchtigere kwarktaart wilt, dan kun je bij het recept voor de vanille kwarktaart lezen hoe je dat doet met toevoeging van slagroom en melk.
Ingrediënten voor 1 taart van 8 stukjes
- 130 gram Verkade Nizza koekjes met kaneel of met kokos
- 75 gram roomboter
- 500 gram magere vanille yoghurt
- 6 blaadjes gelatine
- een paar eetlepels water
- vers fruit
En zo maak je 'm
- Leg een velletje bakpapier op de bodem van een kleine springvorm en zet daarna de rand er om heen.
- Verkruimel de koekjes met de keukenmachine tot koekkruim.
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
- Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
- Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door het warme water, totdat ze helemaal opgelost zijn.
- Mix de opgeloste gelatine door de yoghurt heen.
- Giet het yoghurtmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
- Daarna hoef je de taart alleen nog maar te versieren, bijvoorbeeld met vers fruit.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties