Afbakbroodjes bakken boven het kampvuur

Gepubliceerd op 4 september 2016 om 17:00

Voor als je geen geduld hebt voor het bakken van 'echt' stokbrood boven een kampvuur: met afbakbroodjes gaat het ook prima! Leuk ook voor een kinderfeestje.


Wij hebben het al heel vaak op deze manier gedaan. Want fikje stoken vinden onze jongens erg leuk, en broodjes er boven bakken (en daarna opeten) óók, maar wachten tot het brooddeeg gaar is... daar houden ze dan weer niet van.

Maar gelukkig zijn er afbakbroodjes! Die zijn in een paar minuutjes klaar. Dat hebben we ook al meerdere keren met een feestje thuis gedaan, boven de vuurkorf. Gegarandeerd een succes! 

Ook wel apart trouwens: alleen op deze afbakbroodjes die boven een vuurtje zijn gebakken, eten de jongens jam. Of gewone suiker. Hoort er blijkbaar bij :-)  

Stokbroodbakken212-1.jpg

Ingrediënten

  • voorverpakte (houdbare) afbakbroodjes
  • lange houten stokken
  • een kampvuur
  • broodbeleg

 
En zo maak je 't

  1. Stook het vuur op.
  2. Prik de afbakbroodjes op de stokken.
  3. Bak de broodjes in een paar minuten boven het vuur goudbruin & warm. Eet smakelijk!


Meer foto's (en het recept) vind je hier

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.