Hier houd ik van: een lekker zoete saus met perzik & verse groente, en kip er door. Kroepoek en rijst er bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Zo'n sausje zelf maken is helemaal niet zo ingewikkeld. Je hebt er maar een paar basic ingrediënten voor nodig: sojasaus, bouillon, honing en perziksap - dat valt wel mee, toch? Veel tijd kost het ook niet; dit stond in een kwartier op tafel. En dan heb je een lekkere saus zonder allemaal E-nummers en andere chemische toevoegingen. Niet verkeerd, hè?
Ik kook mijn rijst trouwens altijd in de magnetron, in een rijstkoker van Tupperware. Als er namelijk iets is wat ik NIET kan, dan is het wel rijst koken in een pan op het vuur. Dat gaat echt altijd verkeerd, haha! Te klef, net niet gaar, het kookt over... Die rijstkoker is dus voor mij echt een uitkomst :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 120-130 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 1 grote kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1/2 courgette, in stukjes
- 1 grote vleestomaat, in stukjes
- 4 perzikhelften uit blik, in stukjes + extra
- 2 eetlepels honing
- 400 ml tuinkruidenbouillon
- 200 ml perziksap uit blik
- 1-2 eetlepels maizena
- kroepoek
En zo maak je 't
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet de pan met rijst met het deksel er op aan de kant.
- Verhit wat olie of boter in een wok en bak de kip met de sojasaus in 2-3 minuten bruin.
- Voeg de ui, knoflook en paprika toe en roerbak 1-2 minuten mee. Doe daarna de courgette, tomaat en perzik er bij en bak kort mee.
- Roer de honing, bouillon en perziksap er door heen. Laat alles af en toe roerend 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Meng de maizena met een beetje koud water. Roer dit door de saus.
- Serveer met de rijst, kroepoek en nog wat extra perzikhelften.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties