Ontbijten met speculaasjes: dat keuren onze jongens voor 200% goed. Deze granola met speculaas & koekkruiden vinden ze LEKKER!
En ik zelf trouwens ook :-) Ik gebruikte koek- en speculaaskruiden om de granola op smaak te brengen en mengde er na het bakken wat stukjes speculaas door heen. Smaakt heerlijk door de yoghurt, kwark of vla!
Ingrediënten
- 245 gram suikervrije muesli (zonder de rozijnen, vis die er even uit!)
- 95 gram ongezouten noten (bijv. een mix van amandelen, para-, wal-, pecan- & hazelnoten)
- 30 gram lijnzaad
- 40 gram zonnebloempitten
- 3 eetlepels maple siroop of honing
- 3 eetlepels water
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- snuf zout
- 4 speculaasjes, in stukjes gehakt
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de noten in stukjes.
- Meng de muesli, noten en zaden in een kom met de maple siroop, water, zout & koekkruiden. Roer goed door elkaar.
- Spreid het mengsel uit op de bakplaat en schuif die in de oven. Bak de granola 15-20 minuten in de oven. Houd de laatste minuten even goed in de gaten of het niet te snel gaat; het moet niet verbranden.
- Laat de granola afkoelen en meng dan de stukjes speculaas er door heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties