Geroosterde bonen

Gepubliceerd op 15 oktober 2016 om 17:00

Dit is een gezonde snack die anders-dan-anders is: gekruide & geroosterde bonen. Een beetje knapperig en lekker spicy door alle kruiden.

 

Ik had nog wat bruine bonen over, dus ik besloot om die te roosteren. In plaats daarvan kun je ook prima een andere bonensoort gebruiken: kikkererwten bijvoorbeeld, zwarte bonen of kidneybonen.

Je kunt ze als snack op de borreltafel zetten, maar ik vind ze ook heerlijk door een salade.

Welke boon vind jij het lekkerst? 

Geroosterdebonen122-2.jpg

Ingrediënten voor 1 schaaltje vol

  • 200 gram bonen, uitgelekt, afgespoeld en droog gedept
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfoli
  • snuf peper
  • snuf zout


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de olijfolie en kruiden met de bonen.
  3. Verspreid de bonen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bonen in 20 minuten knapperig. Laat daarna afkoelen.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Anoniem
4 jaar geleden

Droge kikkererwten weken voor minimaal 10 tot 12 uur. Mag ruim water zijn aangezien kikkererwten water absorberen. Op 180 graden voor 45minuten roosteren. Om de kwartier even kikkererwten mengen. Zonder olie droog de oven in. Je kan ze later met olie en kruiden opbakken in pan.