Lekker makkelijk & weer eens wat anders dan gekookte bloemkool met een sausje: knapperige & gekruide bloemkoolstronkjes uit de oven.
Deze gekruide bloemkool smaakt heerlijk bij gebakken aardappeltjes met een stukje vlees of vis. Je kunt trouwens heel goed variëren met de kruiden die je gebruikt; ik koos voor knoflook, paprika, komijn & kerrie, maar je kunt ook andere combinaties die jij zelf het lekkerst vinden.
En houd je na het eten nog wat geroosterde bloemkool over? Bewaar het dan in de koelkast & warm het de volgende dag even op in de magnetron. Dan smaakt het nog net zo lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flinke bloemkool
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf peper
- snuf zout
- evt. een handje geraspte kaas
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in allemaal kleine stronkjes en doe die in een grote kom.
- Hussel de bloemkoolstronkjes met de kruiden. Doe ze daarna in een grote ovenschaal. Strooi er eventueel wat geraspte kaas over heen (ik deed het dit keer zonder kaas).
- Zet de bloemkool in de oven en rooster het in 25 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties