Als je van chocolade, pindakaas & havermout houdt, dan is dit ontbijt vast de perfecte combinatie: overnight oats met pindakaas & cacao.
Net als de 'gewone' overnight oats die ik eerder al maakte, zet je ook deze chocolade-pindakaas versie een nacht in de koelkast. 's Ochtends is het meteen klaar om op te eten - je hoeft er alleen nog maar wat extra lekkers over heen te strooien, als je daar zin in hebt.
Ik vind toetjes met chocolade al snel veel te machtig - en met dit havermout ontbijtje gaat dat voor mij ook weer op. Het is lekker, maar 'n hele kom is wat mij betreft net wat te veel. Al denk ik dat iedereen die van chocoladesaus & chocoladetoetjes houdt daar heel anders over denkt :-)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 45 gram havermout
- 80 gram magere yoghurt
- 160 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel chiazaad
- 2 eetlepels pindakaas
- 1-2 eetlepels cacaopoeder
- 1/2 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- 1 eetlepel honing
En zo maak je 't
- Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
- De volgende ochtend kun je het zo opeten. Of strooi er nog een beetje extra havermout of noten over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties