Aardappel anders knoflook & tuinkruiden

Gepubliceerd op 13 december 2016 om 16:00

Aardappel anders met gehakt, lekker veel groente, geraspte kaas en 'n zelfgemaakte saus. Veel minder vet dan de kant-en-klare variant uit een potje!


Vroeger aten wij heel vaak aardappel anders - je weet wel, met die saus uit een potje. En dat vinden we nog steeds lekker, maar omdat er zoveel troep en vet in die saus zit, staat het hier toch nooit meer op tafel. Hoog tijd om er zelf dus eens een variant op te maken!   

De saus maakte ik met wat bouillon, bloem, kookroom, knoflook en maïzena. Niet zo ingewikkeld, hè? Je kunt een beetje variëren met de hoeveelheid maïzena, afhankelijk van hoe dik of dun je de saus wilt hebben. Nog een laag kaas er over en klaar ben je. Wij hebben heerlijk gegeten! 

Aardappelanderstuinkruidenknoflook182-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram gekruid gehakt
  • 400 gram verse aardappelschijfjes
  • 400 gram roerbakgroente naar keuze (ik gebruikte een groentepakket met o.a. champignons, prei en rode ui)
  • 400 ml tuinkruiden bouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels kookroom light
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • 2-3 eetlepels maïzena
  • beetje koud water
  • geraspte kaas
  • beetje gesnipperde verse peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het gehakt rul.
  3. Doe de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Verdeel daarover de groenten en het gehakt. Leg tot slot de andere helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. 
  4. Breng de bouillon in een pannetje aan de kook. Roer de bloem, knoflookpoeder en kookroom er door heen. 
  5. Meng de maïzena met een beetje koud water. Roer dit papje door de hete bouillon. Laat zachtjes doorkoken tot de saus dikker is geworden. Hoeveel maïzena je gebruikt hangt af van hoe dik je de saus wilt hebben. Vind je de saus nog te dun, meng dan nog wat maïzena met koud water en roer dit door de saus.
  6. Verdeel de saus over de ovenschotel. Misschien heb je niet alle saus nodig, het recept is aan de ruime kant.
  7. Strooi een flinke lading geraspte kaas over de ovenschotel.
  8. Bak de aardappel anders in 20 minuten gaar in de oven. Heb je de ovenschotel al eerder op de dag klaar gemaakt en komt 'ie nu koud uit de koelkast? Laat 'm dan 30 minuten in de oven staan.
  9. Strooi er een beetje verse peterselie over heen. 

 Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.