Banaan chocolade mokcake

Gepubliceerd op 18 december 2016 om 16:00

Een gezonde mokcake met chocolade en banaan, die ook nog eens heel snel klaar is. Hier kun je de dag wel mee beginnen!


Er zit helemaal geen boter, bloem en suiker door heen. Kun je het dan eigenlijk nog wel een cake noemen? Nou ja, het heeft in elk geval de vorm van een cakeje! :-)

Chocolade klinkt natuurlijk niet echt gezond (en de chocoladepasta & hagelslag is dat sowieso niet, maar maakt 't wel erg lekker!). Als je even Googlet dan is cacaopoeder best gezond volgens de geleerden. Ik kan het niet wetenschappelijk onderbouwen, maar ik vind 't prima. Fijne dag! 

Banaanchocolademokcake102-2.jpg

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1,5-2 eetlepels cacaopoeder
  • lepeltje chocopasta
  • beetje chocolade hagelslag


En zo maak je 'm

  1. Mix de banaan, het ei en de cacao met een blender of staafmixer door elkaar & doe het in een magnetronbestendige mok of kom.
  2. Zet 1-2 minuten in de magnetron op 900W.
  3. Versier de cake met een toefje chocolade pasta en strooi er wat hagelslag over heen. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.