Pommes duchesse! Deze aardappeltoefjes met paprika & mosterd zijn lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij het kerstdiner. Ze zien er leuk uit & ze zijn helemaal niet moeilijk om zelf te maken!
'Pommes duchesse' betekent 'hertoginnen aardappelen'. Je maakt ze met een mengsel van aardappelpuree, ei en kruiden. Met een spuitzak maak je daar mooie vormpjes van, die je daarna in de oven bakt. Eigenlijk heel simpel, hè?
Om de pommes duchesse een lekkere smaak te geven, voegde ik mosterd en paprika-poeder aan de puree toe. Wil je liever naturel pommes duchesse? Breng de puree dan alleen op smaak met wat peper en zout.
Ingrediënten voor 3-4 personen
- 600 gram aardappelen
- 1 eidooiers
- 1 eetlepels mosterd
- 50 gram roomboter, in stukjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel halfvolle melk
- zout
- peper
En zo maak je ze
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met een snufje zout in 15-20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree.
- Meng de eidooier, roomboter, mosterd, melk, paprikapoeder en een snuf peper en snuf zout door de aardappelpuree.
- Schep de puree in een spuitzak en spuit op de bakplaat mooie rozetten.
- Bak de pommes duchesse in 25-30 minuten goudbruin in de oven. Strooi er nog een beetje paprikapoeder over.
De pommes duchesse koelen heel snel af zodra je ze op tafel zet. Je kunt ze dus het beste meteen opeten zodra ze klaar zijn.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties