Courgette lasagne

Gepubliceerd op 21 januari 2017 om 16:00

Courgette lasagne met geitenkaas en gehakt: lekker light & bomvol groente! Ik maak het vaak als we een aantal dagen vol met lekker eten hebben gehad: bijvoorbeeld na de kerstdagen of een verjaardag.


Na dat soort dagen (waar ik overigens erg van kan genieten hoor, ik houd wel van lekker eten!) heb ik altijd behoefte aan balans. En dan is zo'n gezonde maaltijd heel fijn. Een ovenschaal vol om lekker leeg te smikkelen en toch een lichte maaltijd! 

Courgettelasagne2182-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram gekruid gehakt
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 courgette, door de helft gesneden en daarna met een kaasschaaf in dunne plakjes geschaafd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 pakje tomatensaus à 390 gram (ik gebruikte een pakje sugo basilicum)
  • 50 gram geitenkaas (of pittige geraspte kaas, als je niet van geitenkaas houdt)

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een pan en bak het gehakt rul.
  3. Beleg de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de courgetteplakken. Leg daar de helft van de tomaat, gehakt en ui op. Doe hier overheen 1/3 van de tomatensaus.
  4. Verdeel weer 1/3 van de courgetteplakken over de ovenschaal, met daar bovenop de andere helft van de tomaat, gehakt en ui. Verdeel hierover 1/3 van de tomatensaus. 
  5. Verdeel de rest van de courgetteplakken over de ovenschaal. Dek af met de rest van de tomatensaus. Het is niet erg als de courgette niet helemaal onder de saus zit. 
  6. Verbrokkel de geitenkaas er over heen. 
  7. Bak de lasagne in 30 minuten gaar. Lekker met een frisse salade er bij!



Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.