Zoete paprika met bulgur & gehakt

Gepubliceerd op 24 maart 2017 om 16:00

Omdat wij het zo lekker vinden: nog meer gevulde groente! Vandaag hadden wij zoete puntpaprika's met bulgur, gehakt, kaas & pijnboompitjes. Zo simpel en het smaakt elke keer weer heerlijk!


Van alle gevulde groenten is de paprika toch wel onze favoriet. Wij eten door bijna alle gerechten wel paprika trouwens, maar in de gevulde versie zijn wij er helemaal gek op. Dat is nog beter dan gevulde courgettes of aubergines. Portobello's met vulling vind ik trouwens ook heel erg lekker, maar daar ben ik hier thuis de enige in.

Ik koos dit keer voor een vulling met gehakt en bulgur, gekruid met paprika en knoflook. Nog wat kaas er over en pijnboompitjes - vinden jullie die ook zo lekker? Het is maar goed dat het in van die kleine bakjes zit, want ik eet zo het hele bakje leeg! :-)

Je kunt de paprika's als ze uit de oven komen gewoon zó opeten, maar een beetje knoflooksaus smaakt er ook erg lekker bij. 

Zoetepaprikametbulgurgehakt413-2.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 75 gram bulgur
  • 75 ml kokend water
  • 50 gram gekruid gehakt
  • 150 gram paprikamix (ik had een mix van wortel, witte kool, rode ui, radijs & paprika, maar een andere combi kan natuurlijk ook)
  • snuf knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • geraspte kaas (ik gebruikte Riperkrite kaas)
  • handje pijnboompitten
  • handje verse peterselie
  • knoflooksaus


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's alvast op de bakplaat.
  3. Giet het kokende water bij de bulgur en laat een paar minuten wellen. 
  4. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het gehakt rul. Doe daarna de paprikamix er bij en bak een paar minuten mee. 
  5. Meng de gewelde bulgur door het gehakt en de groente. Breng op smaak met knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Schep daarna alles in de vier paprikahelften. 
  6. Strooi een handje geraspte kaas over de paprika's. Verdeel er tot slot wat pijnboompitjes over.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de paprika's in 30 minuten gaar.
  8. Strooi voor het serveren wat gesnipperde peterselie er over. Lekker met wat knoflooksaus er bij! 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.