Ken je dat? Net als je overrijpe bananen hebt, heb je geen tijd om te bakken... en als je bruine bananen nodig hebt voor een cake of brood, heb je natuurlijk alleen gele liggen! Gelukkig kun je ze ook heel snel laten rijpen!
Meestal bak ik met banaan omdat ik een paar rijpe bananen over heb. Maar dit keer wilde ik nog een cake bakken & had ik geen eieren meer... Die wilde ik dus vervangen door rijpe bananen. Alleen had ik die op dat moment natuurlijk niet liggen!
Daarom liet ik de bananen eventjes versneld rijpen in de oven. Kon ik er daarna meteen mee bakken! Hartstikke handig. :-)
Ingrediënten
- gele bananen
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bananen daar op.
- Bak de bananen 25-30 minuten in de oven. Laat ze daarna even afkoelen, ze zijn heel erg heet!
Meer foto's (en de baktip) lees je hier.
Reactie plaatsen
Reacties