Je ziet het niet, maar onder deze tomatensaus & brie zit geroosterde aubergine. Heel veel! En ook nog kip en rijst. Zo lekker... dit is één van onze favoriete recepten hier thuis!
Vorige week werd ik in de winkel aangesproken door een mevrouw die zag dat ik een aubergine in mijn karretje legde. "Hoe eet je die nou eigenlijk?" vroeg ze mij. Nou, in deze rijstschotel bijvoorbeeld. Of gewoon in stukjes gesneden door de pasta, ook lekker. Hieronder nog een paar ideeën:
- Gevulde aubergine met bulgur
- Auberginelasagne met kalkoen & cottage cheese
- Pastaschotel met ham & aubergine
- Tagliatelle met aubergine & pomodori
De mevrouw in de supermarkt had al vaak naar de aubergines staan kijken, maar ze had echt géén idee wat ze er precies mee moest. We hebben er gezellig een tijdje over staan kletsen. Leuk, van die spontane gesprekjes!
Je kunt trouwens lekker variëren met dit recept. Meng er bijvoorbeeld noten en rozijnen door, of voeg extra groenten toe. En je kunt er natuurlijk ook een andere kaas bovenop doen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram ongekookte rijst
- 2 aubergines
- zout
- 250 gram kipfilet
- kipkruiden
- 400-600 gram pikante tomatensaus (bijv. tomato frito of sugo met kruiden)
- een halve brie
- beetje gedroogde oregano
- handje kroepoek
En zo maak je 't
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kipfilet in stukjes, kruid het met kipkruiden en bak gaar in een koekenpan.
- Doe de gekookte rijst op de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel de gebakken kip over de rijst en doe de helft van de tomatensaus er over.
- Snijd de aubergine in lange plakken en bestrooi de plakken aan beide kanten met een beetje zout. Bak de plakken in een paar minuten in een grillpan aan beide kanten goudbruin, totdat ze zacht zijn.
- Leg de aubergineplakken in de ovenschaal. Verdeel de rest van de saus er over heen. Hoeveel saus je precies gebruikt is een beetje naar eigen smaak, trouwens. Gebruik zoveel als je zelf lekker vindt.
- Snijd de brie in plakken en leg die bovenop de ovenschotel. Strooi er wat oregano over.
- Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. Lekker met wat kroepoek er bij.
Variatietips:
- Voeg extra groenten toe, zoals ui, courgette en tomaat.
- Meng noten en/of rozijnen door de rijst.
- Doe er in plaats van brie een andere kaassoort over heen: bijvoorbeeld camembert, mozzarella, Parmezaanse kaas of een pittige geraspte kaas.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties