Dit is kip tikka masala: in yoghurt & kruiden gemarineerde kipfilet, dat je daarna bakt met nog veel meer kruiden & tomatensaus. Lekker met rijst en een stukje naan brood!
Garam masala is een geroosterd mengsel van kruiden, dat afkomstig is uit India. Het wordt vaak in gerechten als tandoori gebruikt (ff onthouden: dat moet ik binnenkort ook eens maken). De samenstelling van garam masala verschilt nogal eens. Er kan o.a. laurier, koriander, komijn, kaneel, peper, anijs, karwij, chilipoeder, & gember in zitten. Je vindt 't gewoon in de supermarkt bij de kruiden.
En wil je ook nog weten wat 'tikka' is (als we dan toch bezig zijn met achtergrondinfo)? Een tikka is een Indiaas gerecht met gemarineerd vlees, dat na 't marineren wordt gebakken of geroosterd. Toch leuk om te weten, hè? :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram kipfilet, in stukjes
- 70 gram magere yoghurt
- 1/2 eetlepel garam masala (een kruidenmengsel)
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel zout
- 1 gele ui, gesnipperd
- 1/2 eetlepel verse geraspte gember
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1/2 eetlepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel zout
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram tomatensaus
- 120 ml halfvolle melk
- handje verse koriander, gesnipperd
En zo maak je 't
- Meng in een kom de yoghurt met de garam massala, gemalen koriander en 1/4 theelepel zout. Roer daarna de rauwe kipfiletblokjes er door heen. Dek de kom af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 3-4 minuten. Voeg daarna de gember, knoflook, komijn en 1/4 theelepel zout toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de tomatenpuree er door heen en bak een paar seconden mee.
- Voeg de kip met yoghurt toe. Meng daarna de melk en tomatensaus toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat (terwijl je af en toe roert) 15 minuten sudderen op een laag vuur, tot de saus dikker is en de kip gaar.
- Strooi er wat verse koriander over.
- Serveer met rijst, kroepoek en/of naan brood.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties