Je hoeft ze niet te schillen & ook niet voor te koken: olie & kruiden er over en dan kunnen deze rode krieltjes zó de oven in. Hoe makkelijk is dat?
Het enige wat je moet doen is de krieltjes even in blokjes snijden, schoon spoelen, mengen met de kruiden en daarna gaan de krieltjes hoeplakee zo de oven in. En ja, dan ze komen er echt gaar uit! Super handig toch.
Ik vond het trouwens, door de combinatie van kruiden, al heerlijk ruiken voordat de krieltjes zelfs maar klaar waren. En daar werd ik gelukkig niet in teleurgesteld. Wij aten er sperziebonen en een peper steak bij. Lekker! :-)
Ingrediënten voor 3-4 personen
- 1 kilo rode mini krieltjes (met schil)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel peper
- zeezout
- handje verse peterselie
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de krieltjes schoon. Niet schillen!
- Snijd de krieltjes in grote blokjes en laat ze (als je daar de tijd voor hebt, anders sla je dit over) een uur in een kom met koud water staan. Daardoor gaat er meer zetmeel uit en krijg je lekkerdere krieltjes. Laat de krieltjes daarna uitlekken en dep ze zo nodig droog met een stuk keukenpapier.
- Mix de krieltjes, olijfolie en kruiden door elkaar & doe ze in een grote ovenschaal.
- Bak de krieltjes in 30-35 minuten gaar in de oven. Je kunt ze halverwege even een keer omscheppen; maar dat hoeft niet persé.
- Strooi wat verse peterselie over de krieltjes voor je ze serveert.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties