Een simpel en lekker recept voor bami, met gemarineerd varkensvlees, taugé, prei en zoute cashewnoten. En 't is zomaar klaar!
"Vroeger" voegden wij aan heel veel gerechten een handje cashewnoten toe. Niet alleen bij de bami, maar ook bij rijst of een stamppot. Want het smaakt er zo lekker bij! Nu doen we dat lang zo vaak niet meer, we letten een beetje meer op de calorieën. Maar zo nu & dan, dan doen we dat nog wel eens. Bij deze bami zijn de cashewnootjes één van de smaakmakers.
Bami staat trouwens niet zo vaak bij ons op tafel. Geen idee eigenlijk waarom niet, want we eten het wel graag. Maar op de een of andere manier maak ik sneller een Italiaanse pasta met tomatensaus klaar. Het was dus al lang geleden dat we bami aten (de laatste keer was bami met kip en zure komkommer, ook lekker trouwens). Des te lekkerder was het nu dan weer!
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram nasi/bamivlees of hamlappen, in stukjes
- flinke scheut ketjap marinade
- 125 gram ongekookte bami
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 rode peper, in stukjes (zonder zaadjes)
- 1/2 kleine prei, in stukjes
- 60 gram taugé
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper en zout
- evt. sambal
- handje gezouten cashewnoten
- 1 lente-ui, in stukjes
En zo maak je het
- Doe het bamivlees in een schaaltje en giet er een flinke scheut ketjap marinade over heen. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar is.
- Voeg daarna de prei, peper en taugé toe. Roer de ketjap manis er door heen en breng op smaak met zout, peper en sambal. Roerbak de groenten zo'n 5 minuten.
- Kook intussen de bami zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af.
- Verdeel de bami over twee borden. Schep de groente & vlees er over heen, en strooi er een handje cashewnoten en wat stukjes lente-ui over heen. Lekker met wat kroepoek er bij.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties