Eten jullie vaak kalkoen? Bij ons staat 't niet zo vaak op tafel, maar deze week wel! Ik maakte er deze lekkere en simpele rijstschotel met tomaat, courgette & mozzarella mee.
Bij kalkoen denk ik altijd meteen aan van die enorme gevulde kalkoenen, jullie ook? Die eten ze in Amerika op Thanksgiving, de derde donderdag in november. Dat is een feestdag waarop wordt gedankt voor de oogst en andere goede dingen. Het lijkt me nogal een project, zo'n kalkoen vullen & braden... ik zou er geloof ik niet zo snel aan beginnen.
Maar gelukkig kan het ook simpel, want deze kalkoenfilet is net zo gemakkelijk te bakken als een stukje kipfilet. En met die gebakken stukjes kalkoen heb je zomaar een lekkere rijstschotel met tomaat, courgette en ui in elkaar gedraaid. Nog een lekkere lading mozzarella er over & dan hoeft het alleen nog maar even in de oven. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 150-200 gram ongekookte rijst
- 300 gram kalkoenfilet, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 courgette, in stukjes
- 400 gram tomatenblokjes, uit blik
- flinke snuf zout
- flinke snuf peper
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gedroogde oregano + een beetje extra
- 1 bol mozzarella, in stukjes
- handje verse peterselie
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en verdeel de rijst over de bodem van een ovenschaal.
- Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kalkoen en de ui in een paar minuten gaar. Voeg de courgette, tomatenblokjes, peper, zout, knoflookpoeder en oregano toe en verwarm even mee. Roer goed door elkaar. Schep het mengsel over de rijst.
- Verdeel de mozzarella over de schotel en strooi er nog een beetje extra oregano over.
- Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er voor het serveren nog een beetje verse peterselie over heen.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties