Vandaag weer een alternatief ontbijtje: warme quinoa met de geur en smaak van appeltaart! Dit ontbijt kun je 's avonds al klaar zetten; 's ochtends hoef je het dan alleen nog maar in de oven te schuiven.
Quinoa staat waarschijnlijk niet zo vaak bij je op de ontbijttafel, of wel? Hier ook niet, hoor. Maar ik vond 't wel lekker om er eens mee te variëren. Samen met de appeltjes, rozijnen & kaneel is 't een lekker zoet en warm ontbijt. Heerlijk voor in het weekend, toch?
Ik maakte het 's avonds al klaar en zette het daarna een nachtje in de koelkast. Lekker makkelijk. Ik kook trouwens meestal direct een heel pak rijst of quinoa, en wat ik niet nodig heb doe ik in de vriezer. Als ik dan een ovenschotel met rijst of quinoa wil maken, ligt dat al kant-en-klaar in de vriezer en heb ik de ovenschotel in een handomdraai in elkaar. Dat scheelt weer kookwerk!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 25 gram ongekookte quinoa
- 200 ml halfvolle melk
- 1 appel, zonder klokhuis en in stukjes
- 20 gram gemengde noten
- 2 eetlepels honing
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 middelgroot ei
- 20 gram rozijnen
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Meng de gare quinoa met de rest van de ingrediënten door elkaar en schep het daarna in een ovenschaal.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 20-30 minuten gaar.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties